sunday-cruisers.nl

Airbnb Verhuren

De droom

We maken er tegenwoordig bijna allemaal gebruik van wanneer we op vakantie gaan. In de plaats van een hotel of hostel boeken we een Airbnb. Over het algemeen een stuk goedkoper en over het algemeen net zo fijn is een Airbnb tegenwoordig een veel betere optie. En soms schiet het ons te binnen, misschien kunnen wij zelf ook wel geld verdienen met een AirBnB. Zeker als we een kamer in ons appartement hebben die we eigenlijk niet zo veel gebruiken is het verhuren van de kamer als Airbnb misschien een optie denken we. Desondanks is de realiteit toch anders. In dit artikel bespreek ik de voordelen maar ook de nadelen van het verhuren van je kamer as Airbnb.

De realiteit

Er zijn twee verschillende situaties waar je mogelijk een Airbnb kunt verhuren. De eerste situatie is wanneer je de eigenaar bent van een huis of appartement buiten je eigen woning om. De andere situatie is wanneer je een kamer of ruimte hebt in je eigen huis of appartement zoals een gastkamer die je niet gebruikt. Het voordeel van de eerste situatie is dat je niet de hele tijd met nieuwe mensen in je huis zit. Als er elk weekend of elke week andere mensen in je huis zijn kan het erg ongemakkelijk en lastig zijn om de hele tijd met deze mensen te moeten dealen. Tegelijkertijd is dit qua management ook een voordeel. Wanneer je huis of appartement een kamer heeft die als Airbnb functioneert is het makkelijker om een oog te houden op het gedrag van je gasten en te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.

Keuzes maken

Mogelijk maak je je misschien zorgen om geluidsoverlast. Wat als bijvoorbeeld je slaapkamer direct naast de slaapkamer van de gasten is. Dit is vaak op te lossen door te investeren in goede isolatie. Dit hoeft niet duur te zijn en kan bijvoorbeeld gedaan worden met gipsplaten. Het fantastische aan het verhuren van een Airbnb is dat het passief inkomen is. Als het appartement dat je wilt verhuren een ander appartement is dan je eigen woning zul je een keuze moeten maken tussen verhuren als Airbnb of verhuren aan een normale lange termijn huurder. Beiden heeft zo zijn eigen voordelen. Als je het verhuurt als Airbnb kun je per week hogere prijzen vragen maar je zult er rekening mee moeten houden dat de woning ook leeg kan staan. Wat het meest voordelig is zul je dus uit moeten rekenen of testen door allebei te proberen.

Mobiele versie afsluiten