Een camper huren is steeds gewilder geworden in Nederland. Met de camper rondrijden is ook een hele leuke ervaring, zeker met kinderen. Vaders achter het stuur, moeders in de bijrijdersstoel en de kinderen in de camper die spelletjes aan het doen zijn. Het is net even wat vrijer dan met z’n allen in een auto. Verder kun je relatief goedkoop op een camping staan en kunnen de kinderen zelfs in een tentje voor de camper. Dat is als kind hartstikke spannend! Ga jij een camper huren deze zomer? Lees dan hier de mogelijkheden.

Integraal camper huren

De integraal camper is de camper soort die ik hierboven beschreef. Het houdt in dat het rijgedeelte en het “woon”gedeelte aan elkaar vast zit. De voordelen van deze camper huren is dat het een stuk gezelliger is. Niemand is afgesloten van elkaar en zeker bij vriendengroepen is dit een leuke optie. Niemand hoeft iets te missen van de grappen en verhalen die worden gedeeld. Ook voor jonge gezinnen is deze camper huren aan te raden. Zo kun je goed letten op de kinderen en zitten ze niet apart. Het nadeel van deze camper is echter dat het misschien wat hectisch kan zijn voor de bestuurder. Zeker als het woongedeelte vol zit met actieve kinderen, gaat dat de concentratie van de bestuurder niet ten goede. Bovendien is het met kinderen die richting de pubertijd gaan misschien wel fijn om even apart te kunnen zitten van de ouders tijdens het rijden.

Alkoof camper huren

De alkoof camper is het andere uiterste van de integrale camper. Deze camper heeft een afsluitbare woonruimte en een extra ruimte bovenin de camper. De extra ruimte kan als berging maar ook als slaapruimte gebruikt worden. In principe heeft de camper dus drie afzonderlijke ruimtes. Het gedeelte tussen de woonruimte en het rijdersgedeelte wordt afgesloten door middel van een gordijntje. Heel geluiddicht is dit natuurlijk niet, maar je wordt in ieder geval niet meer afgeleid door dingen die achterin gebeuren. Ook is het met jonge kinderen fijn dat ze boven in de aparte ruimte een middagdutje kunnen doen zodat de ouders in complete rust kunnen doorrijden.

Half integrale camper huren

Een optie tussenin is de half integrale camper huren. Hierbij is het rijdersgedeelte volledig afgesloten van het woongedeelte. De bestuurder kan dus in volle concentratie blijven, terwijl de kinderen in het woongedeelte spelen. Omdat het volledig is afgesloten is deze camper misschien een minder goede keuze indien de kinderen nog jong zijn en een ouder nodig hebben die op hun let.