Actieve vakantie

Waar sommige mensen van een lekker luie vakantie houden waar het enige waar je aan hoeft te denken is op het strand zitten, zijn andere mensen veel liever actief op vakantie. Deze mensen willen surfen, mountainbiken, snorkelen, skiën en dus ook duiken. Voor deze mensen is dit artikel want in dit artikel bespreek ik de beste locaties ter wereld waar je kunt duiken en hoe je het beste je duikbrevet kunt halen.

Alhoewel scubaduiken een relatief relaxte sport is, is het wel een sport waar veel gevaren aan verbonden zitten als het niet goed wordt uitgevoerd. Om deze reden is het dan ook belangrijk dat je op de juiste manier leert duiken. Je zult moeten leren hoe je met luchtflessen om moet gaan, hoe je onder water met elkaar communiceert, wat te doen in noodgevallen en hoe je duiktabellen leest. Dit laatste is om te zorgen dat je geen last krijgt van duikersziekte.

Duiken in Maleisië

Persoonlijk heb ik leren duiken tijdens een rondreis Maleisië. Tijdens deze prachtige reis met mijn ouders besloten ik en mijn vader om ons beginners duikbrevet te halen. Het halen van een duikbrevet kost ongeveer 7 duiken. Het fijne aan leren duiken in Maleisië is dat alles erg relaxed is en er weinig druk wordt gelegd op de duik. De eerste duik kun je rustig het strand af het water in wandelen en je fles op de rug doen. Je hoeft niet meteen van een boot te springen. Het water is ook glashelder en je kunt al meteen prachtige vissen en andere zeedieren zien. Om deze redenen is Maleisië een van de beste plekken ter wereld om te leren duiken.

Gevorderde duikers

Wanneer je duikt zul je beginnen met een eerste introductie duik. Bij deze duik hoef je nog weinig zelf te doen en zal de gids waarschijnlijk boven je hangen en je sturen. Door op deze manier te duiken voel je je veilig en kun je wennen aan ademen met een zuurstoftank. Als je eenmaal je beginnersbrevet hebt gehaald dan kun je ook nog een brevet voor gevorderden halen. Hier zul je ingewikkeldere manieren van duiken leren. Zo kun je bijvoorbeeld een nachtduik doen en een navigatieduik. Ook de diepte verandert tussen een beginnersbrevet en een gevorderden brevet. Wanneer je je beginnersbrevet hebt gehaald mag je maximaal duiken tot op 20 meter diepte. Wanneer je je gevorderden brevet hebt gehaald mag je tot op 40 meter diepte duiken. Je moet je dan beter bewust zijn van duikersziekte en de gevaren die langer op 40 meter diepte verblijven met zich mee brengt.