Hoe veel spullen neem jij mee als je een weekendje weggaat? Schoudertassen dienen perfect als weekendtassen omdat er precies genoeg in gaat voor een paar dagen weg. Tenzij je natuurlijk je hutkoffer mee wilt nemen, is het ook een hele goede keuze om een schoudertas te gebruiken als weekendtas voor een paar dagen weg.

Gek op reizen

Als je net zo houdt van reizen als ik weet je dat je elke kans op een weekendje weg met beide handen aanpakt. Ik ga zelf zo vaak weg dat ik meerdere reistassen heb versleten. Dit vind ik best zonde, aangezien ze niet bepaald goedkoop zijn. Schoudertassen zijn vaak steviger dan de gemiddelde weekendtas, omdat ze zijn gemaakt om veel spullen in te vervoeren.

Inpakken

Als ik een weekend wegga probeer ik niet te veel mee te nemen, omdat ik weet dat ik de helft toch niet draag. Bij het inpakken van mijn weekendtas houd ik dus altijd rekening met hoeveel dagen ik wegga en wat ik daar ga doen. Het fijne aan schoudertassen is dat deze qua formaat precies goed zijn voor 2/3 dagen weg. Als je niet teveel meeneemt natuurlijk. Naast kleding neem je ook bad spullen, handdoeken, soms beddengoed en iets van vermaak mee naar een weekendje weg. In schoudertassen heb je verschillende vakken en compartimenten zodat je de spullen voor je weekendje weg dus perfect geordend kunt opbergen, en je overal makkelijk bij kan.

Shoppen voor schoudertassen

Er zijn veel verschillende soorten en maten schoudertassen te vinden, dit maakt schoudertassen shoppen extra leuk. Voor iedereen is een perfecte schoudertas te koop, voor welke je kiest hangt helemaal af van je persoonlijke voorkeuren. Denk bij het shoppen van schoudertassen voor een weekendje weg goed na over de grootte van de tas. Mijn motto is: liever een te grote tas dan eentje waar niets in past. Wees dus niet te zuinig met de ruimte, die vul je vast makkelijk op met de extra outfitjes die je mee wil nemen.

Schoudertassen zijn beter voor je lichaam

Het grootste voordeel van een schoudertas als weekendtas is dat het echt een stuk beter is voor je houding, rug, nek en schouders. Omdat je de schoudertas over je schouder draagt in plaats van je hand wordt het gewicht beter verdeeld. Dit kan zeker op lange termijn rug- en nekklachten voorkomen en draagt bij aan een gezondere houding. Omdat er in de weekendtas een hoop spullen gaan kan het gewicht hoog oplopen en kan de last op je schouders ook te veel worden.

Conclusie: is het goed om een schoudertas te gebruiken als weekendtas? Jazeker!